ZÖLD HÍD – ami összeköt

A környezetvédelmi nevelés hangsúlyos területe iskolai nevelésünknek.  

Ezért fogadtuk el örömmel a  Zöld Híd Régió Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft  meghívását a nógrádmarcali telephelyükre szeptember 24-én. 

A harmadikosok délelőtt, a negyedikesek délután látogattak el Nógrádmarcalba, ahol felkészült szakember tartott érdekes, színes, interaktív előadást a környezetszennyezés veszélyeiről, következményeiről. A gyerekek aktívan bekapcsolódtak a beszélgetésbe, sok okos meglátásuk, ötletük, véleményük hangzott el. 

 Az előadás után két csoportban folytatódott a program. Amíg az évfolyam fele végiglátogatta a telepet – megnézték a hulladék válogatását, a tömörítést, és tárolást, beleülhettek egy hulladékgyűjtő autóba -, addig a másik csoport különböző játékokkal játszhatott, amik újra hasznosított anyagokból készültek. 

Nem jöttek haza üres kézzel, hiszen mini ügyességi játékot készíthettek, amivel még napokig játszottak. 

Ez a látogatás is megerősíthette a gyerekekben azt a gondolatot, hogy „Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan”. Nem minden hulladék szemét. A  szelektív hulladékgyűjtéssel és újra hasznosítással a környezetünket ápoljuk és a jövőnket óvjuk.  

Legjobb pedig az lenne, ha a szemetelés csökkenne, ezen a területen pedig mindenkinek –gyereknek, felnőttnek– sok még a tennivalója. 

A hozzászólások le vannak tiltva.