Tisztasági projekthét

„Magad légy a változás, melyet a világon látni szeretnél.” (Gandhi) –ezzel a jelmondattal kezdtük azt az iskolagyűlést, amely indítója volt tisztasági hetünknek. A projekthét a  takarítási világnaphoz kapcsolódóan szeptember 3. hetében került megrendezésre.

Az alsó tagozatos osztályok ezen időszak alatt nagyobb gondot fordítottak környezetükre, játékok, mesék, rejtvények, kézműves tevékenységek keretében ismerkedtek az újrahasznosítás elvével és gyakorlatával. Az esztétikus, tiszta környezet iránti igény kialakítása, szemléletformálás mellett a társas kapcsolatok is épültek.

Minden osztályból választottunk tanulókat, akik a tisztasági kommandó tagjaként járták a folyosókat, ügyelve rendre, energiatakarékosságra, s délutánonként az osztálytermek tisztaságát is ellenőrizték.

Az iskola udvara sem maradt ki a gondozásból: a sziklakert növényei, a virágládák téliesítése, szemétszedés, tereprendezés volt egy héten keresztül lelkes napközisek fő időtöltése.

A projekthét elteltével élményekkel gazdagodva, a megkezdett tevékenységeket „észrevétlenül” is folytatva, szépítik tanulóink környezetüket, s óvják értékeinket.

A hozzászólások le vannak tiltva.