Területi szavalóverseny

2023. április 3-án a humán munkaközösség által szervezett területi szavalóversennyel folytatódott az az ünnepségsorozat, mellyel iskolánk 25 évvel ezelőtti névadójára, a 200 évvel ezelőtt született Petőfi Sándorra és községünk 800 éves fennállására emlékezünk.

Az alsóbb évfolyamosok kedvenc verseikkel neveztek, a felső tagozatosok „Itt születtem” témában válogattak verseket vagy Petőfiről, Petőfitől szavaltak.

Nyolc iskola versmondóit láttuk vendégül a környék településeiről. Petőfis szavalóink az iskolai forduló helyezettjei közül kerültek ki.

Vendégeink között köszönthettük Nagyné Barna Orsolyát, a balassagyarmati tankerület vezetőjét és Dr Őszi Attilát, községünk polgármesterét.

A szakmai zsűri – Majoros Tamás előadóművész, Varga-Csikász Csenge drámapedagógus, Bodáné Csillik Erzsébet, meseterapeuta, Viczián Brigitta könyvtárvezető – lelkiismeretesen végezte munkáját.

Akikre különösen büszkék vagyunk:

1.helyezettek: Adame Kamilla (1. o.), Hutka Hanna (5.o.)

3.helyezettek: Horváth Sára (4.o.), Bottyán Hanna (6.o.)

A versmondó verseny kísérőprogramjaként rajzpályázat keretében illusztrálták a témának megfelelő verseket a terület iskolásai. A kiállított művek között sok vadkerti gyermek alkotását is megcsodálhattuk.

Nyerteseink:

1.helyezettek: Adame Kamilla (1.o.), Bottyán Hanna (6.o.)

2.helyezettek: Horváth Sára (4.o.), Klinger Luca (7.o.)

különdíjas: Kovács Zorka (1.o.)

Köszönettel tartozunk a szülők vendéglátásban nyújtott segítségéért!

Továbbá köszönjük a Balassagyarmati Tankerület, a Mikszáth Kálmán Közművelődési Intézmény, az érsekvadkerti COOP üzlet támogatását, mellyel hozzájárultak ünnepi programunk sikeres megrendezéséhez!

A hozzászólások le vannak tiltva.