Természettudományos Élményközpont

2019. januárjában nyitotta meg kapuit a balassagyarmati Természettudományos Élményközpont. A 4. évfolyam két órát töltött a központban. Csoportokban három helyszínen jártak tanulóink:

  1. Egy erdő titokzatos világa Kik lakják? Hányan vannak? Mit csinálnak?
  2. Platói (szabályos) testek építése mágneses építőkockával
  3. Csodálatos világunk!

2019. januárjában nyitotta meg kapuit a balassagyarmati Természettudományos Élményközpont. A 4. évfolyam két órát töltött a központban.

Csoportokban három helyszínen jártak tanulóink:

  1. Egy erdő titokzatos világa Kik lakják? Hányan vannak? Mit csinálnak?
  2. Platói (szabályos) testek építése mágneses építőkockával
  3. Csodálatos világunk!

Egy erdő titokzatos világa Kik lakják? Hányan vannak? Mit csinálnak?
Egy kezdeményezés eredményeképpen a balassagyarmati Égerláp területén mozgásérzékelő kamerát helyeztek el, amely bizonyos időközönként, és mozgás hatására felvételeket készített az ott megforduló állatokról egy éven keresztül. Ezekből a felvételekből láthattunk válogatást először évszakonként, majd egy-egy állatra koncentrálva egy éven keresztül. Ritka és érdekes dolgokat, jelenségeket figyelhettünk meg a szarvasról, vadmacskáról, őzekről, rókákról.

Platói (szabályos) testek építése mágneses építőkockával
A 4. osztályos matematika tananyaghoz illeszkedve építettek testeket a gyerekek, megfigyelve éleket, csúcsokat, fontos geometriai szabályokat fogalmaztak meg a munka során.

Csodálatos világunk!
Magyarország nagy tájait tanulva a Kiskunság homokvidékének kialakulását, a folyami hordalék lerakódását szemléltették terepasztalon. A nagytájak földrajzi, történelmi, gazdasági összefüggéseiről beszélgettek kicsit másképp, mint a tanítási órán.

A hozzászólások le vannak tiltva.