Tarka-barka projektnap

Iskolánk mobil közösségi tér kialakításra kapott lehetőséget a TÁMOP 3.1.4.B-13/1-2013-0001 számú „Köznevelés az iskolában” projekt, “Partnerség és hálózatosodás” modul keretén belül. A mobil közösségi tér kialakításához az iskolánk ülőpárnákat, babzsák foteleket, színes polifoam matracokat, mobil asztalokat kapott, valamint játék és társasjáték gyűjteményt, csocsó-, asztalitenisz és biliárdasztalt.

A mobil közösségi tér ünnepélyes átadó rendezvényét a „Tarka-barka projektnap” – vidám délutáni szabadidős foglalkozás keretén belül szerveztük meg. Színes programunkban az új eszközök bemutatásán túl azok kipróbálására is lehetőséget biztosítottunk, miközben célunk volt felhívni a figyelmet a szabadidős tevékenységek kapcsolatára az egészségtudatos magatartással.

Az alsó tagozatos gyerekek a délután során egészséges ételeket készítettek és kóstoltak zöldségekből és gyümölcsökből, továbbá társasjátékokkal, vetélkedőkkel tehették próbára ügyességüket.

A felső tagozatos tanulók az egészségtudatos életmóddal kapcsolatos előadáson és asztalitenisz bajnokságon vehettek részt, valamint gyümölcs- és zöldség salátát készítettek magunknak.

A nap zárásaként a gyerekek helyi termékekből kóstolhattak, megismerkedhettek a készítőikkel.

Az esemény szervezése és lebonyolítása az egész iskolai közösséget megmozgatta: nem csak a tanulók és pedagógusok vettek részt benne, de aktív partnerek voltak a szülők, civil szervezetek és vállalkozók is.

tarkabarka_274

A hozzászólások le vannak tiltva.