Szüreti témanap

2021. 09. 24.-én egy nagyon hangulatos, programokkal teli őszi délutánt tölthettek el iskolánk napközisei a Napközis Munkaközösség és a DÖK jóvoltából.

A napot az elsősök kezdték, akik a Tájházban nézhették meg a szüreti munkákhoz szükséges régi eszközöket. A nézelődés közben Réti Lajos bácsi, nyugalmazott iskolaigazgató tartott nekik egy kis előadást a szüreti munkálatokról.

A program az iskola udvarán folytatódott, ahol az első évfolyamosokhoz már a többi napközis csoport is csatlakozott. Huszár Krisztina és Gura Ildikó tanító nénik vezetésével, tánccal kóstolhattunk bele a szüreti mulatságok hangulatába. A mulatozás után pedig mindannyian átsétáltunk a Tájház udvarába, ahol vetélkedők sorozata indult. A madárijesztő öltöztető versenyben a zsűri szinte nem is tudott választania a jobbnál jobb madárűzőkből, így mindenki nyertesként távozott.

A gyümölcsfelismerő versenyben az őszi gyümölcsöket elrejtő tejszínhab és méz ellenére, a gyerekeket nem hagyta cserben ízérzékük, gyorsan felismerték a finom étkeket. Az ezt követő seregélyhajtásban Rudi tanár úr nagyon jó seregélynek bizonyult, mert egyre nehezebben lehetett elűzni a zamatos szőlő mellől. Végül ebben is sikeresek voltak a csapatok. A vetélkedők sorát az „élő gyermekputtony” cipelő verseny zárta, amit a tanulók szintén nagyon élveztek. A nap végén, az egészséges életmód jegyében, elfogyasztottuk a maradék körtét, barackot, szilvát és jókedvvel hagytuk magunk mögött ezt az igazán tartalmas délutánt.   

    

A hozzászólások le vannak tiltva.