Szentgyörgyi napok, Diósjenő

Minden év februárjában rendezi meg a diósjenői iskola a névadójáról elnevezett ünnepi napokat, melynek versenyein iskolánk tanulói is részt vettek.

A programsorozat első napján 33 fős – diákokból, felkészítő és zsűritagnak hívott pedagógusokból, szülőkből álló – delegációval érkeztünk meg a rajz- és mesemondó versenyre. A többnapos rendezvény megnyitójának díszvendége Iftehar Aziz pakisztáni nagykövet és családja volt. Az intézményt bemutató ünnepi műsorok után került sor a rajzpályázat díjkiosztójára. Diákjaink sok kiemelkedő alkotásának köszönhetően az idén harmadjára nyerte el iskolánk a Szentgyörgyi-vándordíjat.

dj1nap20

A rajzpályázathoz hasonlóan a Mesés Kelet volt a témája a mesemondó versenynek is. Késő estig élveztük a színes előadásokat. Az eredményhirdetésen több vadkerti tanulónak is tapsolhattunk.

dj1nap17

Az egyéni eredmények az Eredmények oldalon megtekinthetők.

Másnap 18 főből álló különítmény lepte el az irodalmi vetélkedőnek helyt adó „tükörtermet” a jenei iskolában. Négy – hetedikesekből és nyolcadikosokból – álló csapatunk Rejtő Jenő életéből és A tizennégy karátos autó c. könyvéből készült fel erre az alkalomra. Rejtett célunk a tavaly évi eredmények megőrzése volt. A szerző irodalmi stílusának megfelelően vidám és bolondos hangulatú (bár nehéz) vetélkedőn a Bizományi rablók és az Alfa Romeó nevet viselő csapataink sikerrel jártak, ahogyan az elmúlt évben is, most is elhoztunk két dobogós helyet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A programsorozat harmadik napján asztalitenisz versenyre indultunk 4 fővel, akik hozták a tőlük elvárható eredményt, Kovács Krisztián aranyérmes, Szalay Marci ezüst-, Lukács Attila bronzérmes, Lakatos Kevin pedig V. helyezett lett.

dj3nap11

A hozzászólások le vannak tiltva.