Szavalóverseny

Az idén 18. születésnapját ünneplő Petőfi napok hagyományosan a területi szavalóversennyel kezdődött iskolánkban 2015. április 27-én. A két héttel korábban megrendezett házi fordulóban nyertes petőfis diákokhoz Balassagyarmatról, Diósjenőről, Patakról és Rétságról  csatlakoztak a magyar költők gyöngyszemeiből és műfordításaiból választott versekkel társaik. Harminc szavalót hallgatott meg a zsűri (Bodáné Csillik Erzsébet, Csallóné Majoros Erzsébet, Sinágel József) ezen a hétfői délutánon.

A rendezvényt és a hetet egy ünnepélyes megnyitó és a területi rajzverseny eredményhirdetése indította el. Az állatmeséket feldolgozó rajzok beküldőihez az előbbi településeken túl Dejtár és Romhány tanulói is csatlakoztak. Réti Lajos bácsi volt itt a zsűri elnöke, akinek fesztelen és személyes szavai után nyújtották át a díjazottaknak a nyereményeket.

A Közösségi Házban zajló eseményt megtisztelte jelenlétével a diósjenői Szentgyörgyi István Általános Iskola igazgatója, Nagy László is, majd dr. Kovácsné Nagy Mária polgármester asszony is bekapcsolódott a szavalók meghallgatásába. Köszönet jár mindenkinek, akinek bármilyen formában is munkája és része volt ebben a szép délutánban.

A hozzászólások le vannak tiltva.