Petőfi napok

Lassan negyed évszázados évfordulójához érkezik iskolánk névadása, s az ezzel együtt járó rendezvénysorozat, a Petőfi napok. Két év kényszerszünet után 2022-ben április 11-13-ig újra hangolva ismét megmozgatta tanulóinkat és tanárainkat a három nap.

 • Április 11. hétfő: A művészet napja

 • Április 12. kedd: A sport napja

 • Április 13. szerda: A szülőfalu és a hagyományok napja

A művészet napja

Hagyományosan a költészet napján kerül megrendezésre a szavalóverseny. Az idei téma: Szabadon.

29 tanuló jelentkezett 1-8. évfolyamig.

A szavalóversenynek helyet adó Közösségi Házban iskolánk tanulóinak munkáiból művészeti kiállítást tekinthettek meg a jelenlévők.

A kedves hangulatban zajló szavalóverseny eredményei:

I. korcsoport:

 1. Villant Barnabás 2.b
 2. Péter Lili 2. b
 3. Fábián Hunor 1. a
 4.  Kovács Maja 2. a

Különdíj: Schulcz Benedek 2. a

II. korcsoport:

 1. Hutka Hanna 4.b
 2. Kramlik Kornél 4.b
 3. Viczián Olivér 4.b
 4. Tomori Regina 4.a

Különdíj: Raffael Sztella 3.

III. korcsoport:

 1. Kristóf Fanni 8.b
 2. Tóth Franciska 8.a
 3. Csejk Evelin 8.b

A művészeteknek hódolva, ezen a rendezvényen mutatta be a CsepPet színjátszó csoport Davide Cali: A medve és a kardja című meséjét, mellyel az Országos Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozó megyei bemutatójára is készülnek.

Öröm volt látni, hallani, tapasztalni sok-sok mosolygó, lelkes tanuló megnyilvánulását, munkáját, amely már nagyon hiányzott életünkből e hosszú bezártság alatt.

A sport napja

A délután egy mindenkit és minden testrészt átmozgató zumbával kezdődött. Ezt követően korosztályonként különböző sportágaknak hódolhattak a résztvevők.

Az alsó tagozaton hagyományosan kiütőcske bajnokságok zajlottak két korcsoportban körmérkőzések formájában.

Két szülőnek köszönhetően minden alsós tanuló a lelkes játékért és zumbáért egy hátizsákot kapott ajándékba.

A felsős tanulók labdarúgásban és asztaliteniszben mérhették össze tudásukat.

A szülőfalu és a hagyomány napja

Húsvéti kavalkád

A tavaszi szünet előtti utolsó napon – míg a nagyok az Érsekvadkert, szeretlek! című vetélkedőn mérték össze tudásukat és szerencséjüket – húsvéti hangulatú játékos délutánt tartottunk az 1-2. évfolyamosok számára. A kis diákok tojást kerestek a Madárbarát kertben, kipróbálták magukat az udvari sakkban, húsvéti üdvözlőlapot készítettek, de aszfaltrajzversenyen is részt vehettek. Egész délután szólt a zene az iskolaudvaron, bármikor táncra perdülhetett, aki akart. De ha ez nem lett volna elég, a délután zárásaként mindenki megmozdult az ismert dallamokra. Ráadásul a gyerekek Diákönkormányzatunk „nyuszija” jóvoltából édes jutalomban is részesültek.

Érsekvadkert, szeretlek! vetélkedő

Immár több éves hagyomány iskolánkban, hogy a Petőfi napok keretében 3-8. évfolyamig megrendezésre került a játékos helyismereti vetélkedő, az Érsekvadkert, szeretlek! Az utolsó 2 év online változata után idén, újra élesben a Közösségi Házban mérték össze a csapatok tudásukat és szerencséjüket. Az ünnepélyes megnyitón Dávid Dorka tolmácsolásában hangzott el Babik Erzsébet Érsekvadkert című verse.

Meghívott vendégeinkkel – Réti Lajos bácsi és Margit néni, a tájház alapítói és vezetői, Dr. Szrenkáné Nagy Erzsébet alpolgármester asszony, Ősziné Kaba Lívia óvodavezető – közösen idéztük fel a 2023-ban aktuális évfordulót, amikor is településünk 800 éves lesz.

Feladataink témája ezen eseményt, érsekvadkerti szokásokat, népi élet eszközeit valamint a közelgő húsvét vadkerti hagyományait idézték fel. Természetesen ötleteinket a népszerű tévés vetélkedőből vettük: Lista, Kockás kihívás, Mi vagyok én, Szóbeszéd, Sorrend, Kivetítés, Kockás. A játék poénja az utolsó feladat: Kinevet a végén? amely döntött a csapatok „sorsáról”, hisz helyes válaszok esetén, szerencsekerékkel pörgetve duplázódott vagy feleződhetett is, az addig elért pontszám. A felszabadult, vidám hangulatot a feladatokat megalkotó tanárok, a jutalmakat a Mikszáth Kálmán Közművelődési Intézmény biztosította, a fénykép- és videófelvételeket Kocsisné Seres Hajnalka készítette.

A vetélkedő egy hangulatos pizzázással ért véget, vendéglátónk Érsekvadkert Községének Önkormányzata volt. Köszönjük szépen!

A tavaszi szünetet élményekkel és ajándékokkal gazdagodva kezdhette minden résztvevő.

A hozzászólások le vannak tiltva.