Paramisi Társulat műsora

A roma képzőművészet, zene, film és irodalom támogatására kiírt pályázaton az Érsekvadkert Község Roma Nemzetiségi Önkormányzat nyújtott be és nyert el roma kulturális események megrendezésére támogatást együttműködve az Érsekvadkerti Petőfi Sándor Általános Iskolával.
Ennek keretében településünkön járt, 2015. 11.11-én, a Paramisi Társulat, melynek tagjai: Oláh József, Oláhné Csercsics Ivett, Oláh Ivett és Rácz Csaba.

Céljuk a népmesék, köztük kiemelten a cigány népmesék megismertetése, a magyar és a cigány népzene és néptánc hagyományainak ápolása, továbbadása a gyermekek számára.

Az Érsekvadkerti Mikszáth Kálmán Közművelődési Intézményben bemutatták a Kis Miklóska című táncos-zenés, bábos, interaktív mesejátékot – a nem csak cigány tanulókból álló – 4-8. osztályos tanulók számára. A történet egy nagyon szép és fordulatos cigány népmesét dolgoz fel sok-sok zenével, tánccal, közös énekléssel, játékkal, mellyel a gyerekek részvevői lehettek a mesének.

Az előadás után ízelítőt kaphattunk a cigánytáncból autentikus zenére. Megismerkedhettünk az alaplépésekkel és a tánchoz kapcsolódó szigorú szabályokkal.

Közös táncolás után beszélgetéssel zártuk a lélekben felemelő kellemes délutánt.

ciganytanc2015_18

A hozzászólások le vannak tiltva.