Palacsinta versenyfutás

2023. február 21-én az angol nyelvet tanítók munkacsoportja újból palacsinta versenyfutásra hívta az iskola közösségét, hogy ezzel a mókás angol hagyománnyal búcsúztassák a farsangi időszakot.

Az iskolánkban 2015-ben bevezetett hagyományt nyolcadik alkalommal szerveztük meg három korcsoportban nem csak az angol nyelvet tanuló tanulók számára, hanem az első évfolyamtól kezdve a nyolcadik évfolyamon keresztül a felnőtt korosztályig. 

A futáson résztvevőknek kötényt, fejkendőt kellet viselni és palacsintasütőt a kézben, ahogy az első szórakozott háziasszony 1444-ben a templomba sietett a történelmi krónikák szerint húshagyó kedden az angliai Olney faluban. A mi versenyfutásunk is a község központjában lévő templomig vezetett az iskola udvaráról, majd a templomot megkerülve vissza az iskola udvarára. A versenyre Beke Anna tanítónő vezetésével zumba tánccal melegítettek be a résztvevők.

A távot teljesítő minden résztvevő a szülők felajánlásából érkező finomabbnál finomabb lekváros, túrós, kakaós, nutellás, palacsintákkal tölthette vissza futással kimerített energiáit.

A leggyorsabbak külön ajándékokban is részesültek.

Az angolt tanítók három fős munkacsoportja szeretné megköszönni mindenkinek a segítséget a rendezvény lebonyolításához! Külön köszönetet szeretnének mondani a polgárőröknek, akik a futás útvonalának biztosításával ügyeltek a biztonságra, a szülőknek a jutalmul kiosztott palacsinták elkészítésért, Beke Anna, Pádár Krisztina, Keresztes Zsuzsa, Fontányi Andrea, Madaczkiné Görbe Zsuzsa pedagógusok aktív közreműködéséért, valamint Csabák István, Szilágyi Gyula Máté, Huzián Milán, Laczkó Dániel és Lakatos Ábrahám nyolcadikos tanulóknak a lebonyolításban nyújtott segítségért.

A hozzászólások le vannak tiltva.