Palacsinta napi versenyfutás

Hagyományteremtő céllal rendeztünk meg idén az iskolánkban a palacsinta napi versenyfutást. Gyerekek, szülők és pedagógusok egyaránt izgatottan készültek a szokatlan eseményre, amire tanítási időben, a második óra után került sor.

A kissé hűvösre fordult időben az iskola udvarán gyülekezőket az angol dráma szakkörösök hangulatos bemutatóval lepték meg. Bevonuló versük után egy angol mondókával “palacsintát sütöttek”, amit mozdulatokkal is utánoztak.

Rövid tájékoztató után következett az iskola apraja-nagyja számára a versenyfutás. A futók az iskola parkolójából indultak, a falu központjában megkerülték a templomot és az iskola udvarára érkeztek vissza. A futókat az útvonalon végig szurkoló közönség biztatta kitartásra. A célba érkezők egy “palacsinta jegyet” vehettek át, amivel az ebédlőben az elhasznált energiáik pótlására palacsintát kaphattak.

palacsinta_futas

A programot az eredményhirdetés zárta, mindhárom korcsoportból az első három helyezett emléklapot és ajándékot vehetett át.

A nap díszvendégeinek tekintjük az óvodásokat, akik nem csak megleptek minket kitüntető érdeklődésükkel, de a kedvünkért kötényt és kendőt is kötöttek, és a futásba is belekóstoltak!

A mókás angliai szokásnak nagy sikere volt az iskolánkban, jövőre újból megrendezzük ezt a farsang búcsúztató versenyfutást.

A programról készül fényképek megtekinthetőek a Galériában.

A hozzászólások le vannak tiltva.