Országos döntő

Az elnevezés is hangzatos: országos. Tizenkilenc megye, és a főváros legjobb játékosait jelenti. Nógrád megyéből ide jutott az Asztalitenisz Diákolimpián iskolánk öt tanulója két egyéni, és két csapat versenyszámban. Az egyéni nevezettek Halaj Liza, és Kovács Krisztián 8. a osztályos tanulók, csapatban nevezettek pedig Halaj Liza – Bozsonyik Tamara 8.a, valamint  Szalay Márton 7.b – Lukács Attila 8.a,  osztályos tanulóink.

Péntek reggel Krisztián kezdte a megmérettetést, négyes csoportban játszott a negyeddöntőbe jutásért. Ez sajnos nem sikerült neki, de a csoportjából továbbjutó és dobogós helyen végzett két versenyzővel is felvette a kesztyűt, egy nyertes szettet is játszva. A szombati nap a csapatversenyeké volt, mindnyájuknak sikerült pontot szerezni, Halaj Liza, és Szalay Marci nyertes meccseket is magukénak mondhatnak. A nyolc közé jutás nekik sem sikerült, de a felkészülési idő rövidsége, és az ellenfelek komoly versenyzőmúltjára tekintettel elmondhatjuk, eredményük így is nagyon szép volt. Vasárnap Liza egyéni mérkőzését követhettük végig, ahol Krisztiánhoz hasonlóan színvonalas játékot nyújtott, sokszor megszorítva az ellenfeleit.

Bár negyeddöntőbe nem jutottak, mégis büszkék vagyunk rájuk, ide eljutni is szép eredmény. Tudnunk kell hozzá, hogy Kovács Krisztiánon kívül (ő az elmúlt évben is szerepelt az országos döntőn) mindannyian néhány hónapja kezdtek komolyabban foglalkozni az asztalitenisszel.

A következő év versenyéig kitartást, és sok sikert kívánunk, várjuk a folytatást!

A hozzászólások le vannak tiltva.