Olvasás éjszakája

Átolvastuk az éjszakát

Az olvasás az egyik legegyszerűbb és legnagyszerűbb élményszerzési lehetőség. Az olvasás varázsszőnyeg, ami egy másik világba repít.

Ezt népszerűsítve június 5-én az Olvasás éjszakája elnevezésű programon azok a 3-4. évfolyamosok, akik a tanév során könyvajánlójukkal maguk is olvasásra buzdították osztálytársaikat, az iskolában éjszakázva kiolvastak egy-egy ifjúsági regényt.

3. évfolyam:

„A Harisnyás Pippi kalandjait épp 70 éve írta Astrid Lindgren. A könyvet olvasva egy éjszakára mi is vadóc, szabad, a felnőttvilág tekintélye ellen lázadó Pippivé váltunk: éjjel az ágyban fagyiztunk, éjfélkor pizsamában kiütőcskéztünk a tornateremben, táncoltunk, majd bátorságunkat bizonyítva bebarangoltuk a sötét iskolát, megszelídítve annak rémét. J Éjjel két órakor, amikor villanyt oltottunk, még elemlámpa fényénél a Harisnyás Pippi hajóra száll című második kötetből is elolvastunk néhány fejezetet.”

4. évfolyam:

Miután megegyeztünk ki-ki mellett alszik Erich Kastner: Emil és a detektívek című könyvét kezdtük el olvasni. Az olvasás szünetében eltűnt Zsuzsa tanító néni. Kiderült egy telefonhívásból, hogy az „ Utálunk olvasni „ nevű banda elrabolta és ha 10 percig futunk a Pást körül elengedik. A váltságdíj fejében visszakaptuk a tanár néninket. A szünetekben még kiütőcskéztünk, táncoltunk, bátorságpróbát teljesítettünk, ahol Mónika nénit a sötétben letaroltuk. Fél kettőre kiolvastuk a könyvet. A 6 órai ébresztő után megnéztük filmen a könyv egy modern feldolgozását. Reggeliztünk és nem szívesen, de hazamentünk.

Fényképes beszámolónk megtekinthető a Galériában ITT.

A hozzászólások le vannak tiltva.