Ökoiskola lettünk

Megkaptuk a megérdemelt jutalmunkat: ökoiskola lettünk.

S hogy miért is a megérdemelt jutalom?

Hosszú évek óta úgy folytatjuk munkánkat a tanórákon és a tanítási órán túl is a Petőfiben, hogy a legnagyobb mértékben szem előtt tartsuk környezetünk megóvását, a fenntarthatóság pedagógiai elveit. Ha már ezen elvek szerint állítjuk össze Pedagógiai Programunkat, szervezzük szabadidőnket, akkor úgy gondoltuk –a diákönkormányzattal, szülői szervezettel megbeszélve- hogy megpályázzuk ezt a címet.

A pályázat az eddig elvégzett munkánkról számadás, valamint kötelezettségvállalás a későbbiekben is ezen úton történő haladásra. 2016. szeptember 30-ig kellett benyújtani pályázatunkat, amely november végén került elbírálásra.

Az Ökoiskolai Oklevélátadó Ünnepségre december 10-én került sor. Az ünnepséget Varga Attila az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője nyitotta meg. Megnyitó beszédében méltatta azon iskolákat, amelyek iskolafejlesztő munkájuk során a környezettudatosan cselekvő tanuló, felnőtt eszményképét tartják szem előtt. Hangsúlyozta azonban azt is, hogy ami ma jutalom és dicsőség az iskoláknak, az néhány éven belül természetessé kell, hogy válljon gondolataink és cselekedeteink környezettudatossá formálása során.

Büszkék vagyunk, mert megyénkben úttörők lehetünk: Nógrád megyében az ökoiskolák száma a 15-öt sem éri el. Munkánkat tovább folytatjuk a megkezdett úton, programjaink, tanóráink szervezésében szem előtt tartva a megkapott címet.

A hozzászólások le vannak tiltva.