Múzeumi Kincsvadászok

Március 20-án a kincsvadászok lelkes csapatával Budapestre a Városligetbe utaztunk, ahol betekinthettünk a park mintegy 700 éves múltjába. Megismertük a Hősök terén álló Millenniumi emlékmű történetét, és megoldottuk a hozzá kapcsolódó feladatokat. Az elméleti tudás kevés volt fiataljainknak, ezért közelről is megvizsgáltuk Árpád és vezéreinek szoborkompozícióit.
Innen átsétáltunk az Alpár Ignác tervezte romantikus várkastélyba, a Vajdahunyad várba.
Az idő birodalma című interaktív kiállítás különleges fejtörőkkel kalauzolt bennünket a Meghökkentő történetek és jelenségek világába.
A modern múzeumi látnivalók után visszarepültünk az időben és megismerkedtünk a magyar mezőgazdaság történetével. A vadászat, a halászat, az erdészet és a szőlészet históriája mellett a magyar lótenyésztés és lóversenyzés múltját is megismertük.

A Jáki kápolna lépcsőin elfogyasztottuk uzsonnánkat, térképünk segítségével körbe sétáltuk a pestiek kedvenc pihenőparkját és megnéztük impozáns épületeit.
Kellemesen elfáradva, de sok-sok élménnyel tértünk haza.
A programot a Mikszáth Kálmán Közművelődési Intézmény támogatta az Ipoly-menti Apróságok Pallérozása című pályázat keretében.

Knyazoviczkiné Dobos Julianna
projektfelelős

A hozzászólások le vannak tiltva.