Májusfa állítás 2019

Májusfa állítás Érsekvadkerten

Érsekvadkerten idén is felállítottuk a mi májusfánkat, tisztelegve a szép hagyomány előtt. Az esős idő miatt a szabadtéri színpad helyett a Közösségi Ház adott helyet a rendezvénynek.

Az ünnepség kezdetén a helyi népdalkör tavaszi népdalokat énekelt vezetőjük harmonika kíséretével, mellyel megteremtették a kellemes hangulatot. Közben az iskola hatodikosai színes szalagokkal feldíszítették a fát.

Ezután a legkisebbek, az óvodások adtak elő vidám dalos játékokat.

Az óvodások után az általános iskola tanulói mutatkoztak be, mit tanultak ebben az évben néptánc órákon. Elsősöktől hatodikosokig ropták osztályonként a táncot. Volt Somogyi lassú és gyors, Rábaközi táncok, Domaházi karikázó és Dél-Alföldi lassú és friss. Szemet gyönyörködtetőek voltak a pompás ruhák, amiben felléptek a táncosok.

A csoportok néptánc bemutatója után anyák napi kézműves foglalkozásokkal és közös játékkal folytatódott a délelőtt. Készíthettek a gyerekek szívecskés borítékot jó kívánsággal édesanyjuknak, hajtogathattak tulipánt, vagy kéznyomatos képeslapot. Lehetőség volt sakkozni és más társas játékot játszani.

Tartalmas, szép délelőtt volt gyereknek, felnőttnek egyaránt.

Készítette: Gura Ildikó a VIRGÖNC néptánc csoport alapítója

A hozzászólások le vannak tiltva.