Karácsonyi kézművesnap

A karácsonyi kézműves napot az idén december 13-án, szombaton tartottuk.

Az iskola új hagyományt teremtve, az adventi időszakban hétről-hétre kis műsor keretében meggyújtja közösen az ünnepet váró gyertyákat.  A napközis csoportok énekes-verses műsorukkal színesítették a gyertyagyújtást, így a kézműves nap hangulatát az aulában az adventi koszorún a harmadik gyertya meggyújtása adta meg.

Az előkészületek során a pedagógusok több szempont figyelembevételével állították össze a programot. Célunk, hogy minden évben új és változatos foglalkozásokon vegyenek részt a gyerekek. Másik fontos szempont, hogy olyan tárgyakat készítsenek, amelyeket ajándékként a karácsonyfa alá lehet tenni valamelyik családtagjuknak, hiszen a szívvel-lélekkel készített ajándék hordozza az ünnep legfontosabb üzenetét, a szeretetet. Végül azt is igyekeztünk szem előtt tartani, hogy újrahasznosítható anyagokat is felhasználjunk a díszekhez, ajándékokhoz, és ezzel környezettudatos magatartásra neveljünk.

A foglalkozásokon készíthettek pattogatott kukorica füzért, csillagot, szalvétatartót, vessző csillagot, tobozmanót és tobozdíszt, angyalt, szalagdíszt, madarat, üdvözlőlapot, faliképet, csillogó hópelyhet, anyukáknak karácsonyi fülbevalót, hozzá díszdobozt, apukáknak ördöglakatot és csillag díszeket. A karácsonyi hangulatot fokozta a termekből kiszűrődő karácsonyi zene és az egész iskolát átható mézeskalács illat, mert az ebédlőben és a konyhán friss mézeskalács sütésében vehettek részt a gyerekek. Végül, aki a sok kézműveskedés mellett egy kis mozgásra vágyott, a tornateremben a kiütőcske bajnokságon kapott erre lehetőséget miközben az osztályát is győzelemre vihette.

Művészeti munkaközösség

 kezmuves201431

A programról készült fényképek megtekinthetőek a Galériában, itt.

A hozzászólások le vannak tiltva.