Hét(+1) próba a Petőfiben

Sportágnépszerűsítő rendezvénnyel búcsúztatták az évet az Érsekvadkerti Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai.

A program során a gyerekek megismerhettek olimpiai, szabadidős, küzdő és versenysportokat.  A résztvevők belekóstolhatnak a csapat és egyéni küzdelembe, zenés és természet közeli sportokba.

Az intézmény testnevelői az atlétikai sportágakat és az asztaliteniszt népszerűsítették, hiszen ezekben a sportágakban az elmúlt években sikereket értek el tanítványaink.

Az iskolában működő Utánpótlás Footbal Club és Érsekvadkerti Se aktivistái, vezették a labdarúgó edzést és játékos versenyeket a lelkes focistáknak..

Iskolánkban újra szeretnénk indítani a korábban népszerű kézilabdát, ezért a Palóc Pumák Egyesületet is meghívtuk erre a napra.

Dósa Eszter, falunk jeles terepkerékpárosa, aki többszörös magyar bajnok és Európa legjobb tíz versenyzője közé tartozik, a Vitalitás Sportegyesületben kezdte pályafutását. Ezen a napon élménybeszámolóján keresztük megismertette a sportág szépségeit, élményeit és a profi kerékpárosok felszerelését. A gyerekek a terepen  kerékpáros ügyességi versenyen mérték össze tudásukat.

Iskolánk diákjai között európa bajnok karatésokat tisztelhetünk, ezért karate bemutatót is láthattak a gyermekek és felnőttek.

A tánc, a zene szinte minden gyermek lételeme, ezért az egyesület megmutatta a hip-hop szépségeit is ezen a napon.

A környék kiváló lehetőséget kínál a terepen való futásra, ezért a Balassi Bálint Környezetvédő SE rövid tájfutó versenyt rendezett az érdeklődőknek.

Az asztalitenisz kedvelt sport a gyerekek körében, egyéni és csapatversenyre is lehetőséget ad, ezért lehetőséget biztosítunk a ping-pong kipróbálására is.

A játék és mozgás mellett egészségügyi szűrővizsgálatot tartottak a helyi aktivisták a gyerekek bátran nyújtották karjukat a vérnyomás és vércukor méréshez.

A rendezvényre ellátogattak óvodások is és örömmel próbálták ki a népi ügyességi játékokat.

Termékbemutató keretében egészséges pékárut, tejterméket, finom gyümölcsteát és mézet kóstolhattak a résztvevők. A közel ötszázan vendég megtekinthette az erre a napra készült rajz és fotókiállítást is.

A rendezvényt támogatta a Mikszáth Kálmán Közművelődési Intézmény és az Érsekvadkert Jövőjéért Alapítvány is.

Iskolánkban két éve indult a sport tagozat ezért is tarjuk fontosnak, hogy a szülők és a gyerekek felismerjék a sport és az egészséges életmód fontosságát.

A sportágválasztó program célja az volt, hogy óvodás kortól a felnőtt korig mindenki megtalálja a korához, erőnlétéhez, testfelépítéséhez leginkább illő sportágat és abban élményeket szerezzen, sikereket érjen el.

Az eredményekről beszéljenek a képek!

 

A hozzászólások le vannak tiltva.