Diákparlamenten voltunk

Ebben a tanévben ismét összehívták Salgótarjánba a diákokat a kétévenként megrendezésre kerülő parlamenti ülésükre.

A diákoknak itt lehetőségük nyílik bemutatni az iskolájukat, elmondani a jó és kevésbé jó tapasztalataikat, felsorolni az iskola, az oktatás erősségeit, esetleg gyenge pontjait.

Nógrád megyéből 49 DÖK-képviselő jelent meg, hogy megvitassák, elmondják egymásnak és a megyei vezetőknek tapasztalataikat, az iskolák nehézségeit, sikereit.

Általános problémaként jelentkezett a mindennapos testnevelés órák megtartásához szükséges tornatermek hiánya, az épületek általánosan leromlott, felújításra váró állapota, illetve a gyors tempó és nagy mennyiségű tananyag miatti túlterheltség mind a diákok, mind a tanárok részéről. Általános problémaként került napirendre az iskolai étkezés, a túlságosan lecsökkentett só- és fűszerhasználat is.

Ezek mellett szívet melengető jó érzés volt, hogy a Balassagyarmati Tankerület igazgató asszonya, Nagyné Barna Orsolya ezen a megyei eseményen kiemelte iskolánkat. Fontosnak tartotta elmondani, hogy az Érsekvadkerti Petőfi Sándor Általános Iskolában példaértékűen kiemelkedő a művészeti- és sportoktatás, ezt az eredményeink is hűen tükrözik.

  Híves Fanni      és        Valkó Ildikó

  DÖK vezető               DÖK segítő tanár

A hozzászólások le vannak tiltva.