Csatlakozás a Teams alkalmazáshoz

Tisztelt Szülők!

Iskolánkban 5 éve használják tanárok és felső tagozatos diákok a Microsoft Digitális Oktatási Alapcsomagját. Ez a csomag az iskola minden tanulója és pedaógusa számára biztosít egy saját, egyedi fiókot, aminek a segítségével különböző Microsoft termékeket használhat, például Word, Excel, Powerpoint, OneDrive, Outlook, Forms és a Teams. Ez utóbbi egy olyan csevegő és együttmüködésre lehetőséget biztosító felület, ami szorosan ráépül a többi Microsoft alkalmazásra.

Miért ajánljuk, hogy csatlakozzanak a tanulóink a Teams-hez?

A tanulók az osztálytársaikkal és az őket tanító pedagógusokkal kerülnek egy csoportba az osztályfőnök vezetésével és irányításával. Interneten alapuló videó és telefon kapcsolatot tudnak egymással létesíteni akár egy időben mindannyian, így építve újra a kommunikációt a diákok és a tanárok között. A tanulók szöveges üzenetben is kérhetnek segítséget akár tanulás közben a tanáruktól vagy egymástól.
A Teams oktatást támogató eszközeivel a tanárnak lehetősége van azonnali értékelésre és együttműködésre a diákjával.
További információk elérhetők itt: https://www.microsoft.com/hu-hu/education/products/teams

Hogyan lehet csatlakozni a Teams-hez?

A tanulók felhasználónevéért és jelszóért keressék az osztályfőnököt. Az alkalmazás letölthető telefonra a Play Áruházban (vagy Apple Store-ban), számítógépen pedig a teams.microsoft.com oldalon jelentkezhet be.

Kötelező használni?

Nem, nem kötelező, de mindenkinek javasoljuk, hogy próbálja ki. Olyan előnyöket kínál a digitális tanrend megvalósításához, ami megkönnyíti a pedagógusok, diákok és a szülók feladatait is.

Mikortól lehet belépni a Teams alkalmazásba?

2020. március 23-tól elérhető minden tanuló számára a belépéshez szükséges felhasználónév és jelszó, amit az osztályfőnöktól lehet elkérni. Az azonosító birtokában bármikor be lehet lépni a telefonos alkalmazáson vagy a Google Chrome böngészőben a teams.microsoft.com oldalon keresztül a felhasználói fiókba.

A honlapon továbbra is megjelennek a tananyagok naponta?

Igen. Ameddig van olyan tanulónk, aki nem tud valamilyen oknál fogva a Teams alkalmazáson keresztül részt venni az oktatásban, addig a honlapon megjelennek naponta a tananyagok.

Kérjük, támogassák gyermekeiket, hogy a Teams alkalmazásban a pedagógusaikkal és diáktársaikkal kapcsolatba léphessenek.

Üdvözlettel,

Érsekvadkert, 2020.03.26.

Ruzsinné Tilesch Judit, intézményvezetőhelyettes

A hozzászólások le vannak tiltva.