DÖK- nap

Most is, mint minden évben egy napot a Diákönkormányzat által szervezett programra fordítunk. Ebben a tanévben ez az alsósoknak a Májusfaállítás, a felsősöknek pedig a Madarak és fák napi „kirándulás” volt. Mivel az időjárás mostohán bánt velünk a programokat az iskolában illetve a Közösségi házban tudtuk megvalósítani.
Az alsósosok napja a Közösségi házban kezdődött, ahol ünnepélyes keretek között felállították a Májusfát. Az 1. évfolyam néptáncosai Gyermekjátékokkal készültek Huszár Krisztina vezetésével, a 2. évfolyamosok citeráztak, énekeltek a Népdalkörrel és Gura Ildikóval Dunántúli ugróst jártak. A 3. és 4. évfolyamos diákok pedig a Májusfát díszítették fel.
A program számukra az iskola kisépületében kézműveskedéssel, a tornateremben ügyességi játékokkal, az agyagosműhelyben korongozással, az ebédlőben pogácsasütéssel folytatódott.

A felsősöknek az iskola tantermeiben vetélkedőt szerveztünk. Ők osztályonként állomásról állomásra haladva ügyeskedtek. Azonosítottak gyógynövényeket, töltöttek egészségügyi totót, „cipeltek” terményeket, felismertek madárhangot és állatlábnyomot, jellemezték az év élőlényeit, mozdulatokat közvetítettek irányokkal, célba dobtak, ismerkedtek a hátizsák rejtelmeivel és együtt megfordították a szőnyeget.

Mindannyian jól éreztük magunkat, sok vidám pillanatot éltünk át együtt.
Érsekvadkert, 2017. július 6.
Szrenkáné Lukács Kinga és Valkó Ildikó
Napközis mk. vezető DÖK segítő pedagógus

A hozzászólások le vannak tiltva.